Leadersubsidie voor Mountainbikeroute in Almere

Lelystad – Stichting MTB & More uit Almere heeft de aanvraag voor een Leadersubsidie gehonoreerd gekregen. Met behulp van de subsidie zal er een kwalitatief hoogstaande mountainbikeroute worden gerealiseerd van maar liefst 60 km lang. De route gaat het groene buitengebied van Almere doorkruisen. De verwachting is dat de route niet alleen mountainbikefans uit Almere zal trekken, maar ook mensen van buiten de provincie.

De nieuwe route gaat twee bestaande mountainbikeparkoersen met elkaar verbinden. Ook zullen de bestaande routes worden gerenoveerd, waardoor het parkoers langer begaanbaar en onderhoudsvriendelijker zal worden. Stadslandgoed de Kemphaan wordt het vertrek- en eindpunt. Tevens krijgt door dit project de voormalige vuilstortlocatie Braambergen een nieuwe, recreatieve functie en wordt deze locatie groener en meer verbonden met de nabijgelegen natuur en functies van het stadslandgoed.

Stichting MTB & More krijgt in totaal €60.000,- subsidie voor de realisatie van dit project. De helft daarvan is afkomstig uit de EU. Daarnaast dragen de gemeente Almere en Staatsbosbeheer beiden €15.000,- bij. Vanuit het subsidieprogramma Leader Flevoland is er ruim 6 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die bijdragen aan de leefbaarheid van het platteland. Het programma loopt tot eind 2020. Kijk op www.leaderflevoland.nl voor meer informatie.